OVERRASKELSESGAVE: Fås på kjøpet som takk for din bestilling. Kun én gave pr. kunde. Kun så lenge lageret rekker.

0

Din handlevogn er tom

12 mars 2023 4 lesetid (i minutter)

Oppstart av ny sykkelsesong

Hver vår får vi ofte spørsmål fra våre kunder om igangsetting, drift og vedlikehold av badassBox.

 

Vi har laget en kort oppsummering av gode rutiner som gjør det enkelt å komme i gang og løse event. problemer.

 

1.     Batteribytte

2.     Magnetplassering

3.     Magnethodet

4.     Sjekk hastighetssensor

5.     Renhold og tørk

Batteribytte

badassBox 4 bruker et AAA batteri. Dette er en svært vanlig batteritype som kan kjøpes i dagligvarehandelen.

Batteriet skal skiftes én gang pr år / etter 7 000 km (det som kommer først). Har du en tidligere utgave av badassBox (før versjon 4) var batteriforbruket noe større, og skifteintervallet derfor noe kortere. Vi anbefaler å bytte batteriet ved begynnelsen av hver sykkelsesong, så er det gjort.

Tips: Kunder har opplevd at nyinnkjøpte batterier har vært utladet. Hvis bytte til nytt batteri ikke virker, så få det gjerne testet. Har du mulighet så foreta en spenningsmåling eller test det ut i annet batteridrevet utstyr.

Magnetplassering

I tillegg til tomt batteri er feilplassert eikemagnet den vanligste årsaken til at badassBox'en ikke fungerer. Eikemagneten kan ha vært festet litt løst og flyttet seg over tid, eller kommet bort i noe ved bruk eller transport av sykkelen.

Se monteringsanvisningen for riktig plassering, og juster magneten hvis nødvendig.

Riktig plassering av eikemagneten på en elsykkel med badassBox 4 og med klassisk hastighetssensor montert på kjedestaget sees på første bilde til høyre. Sett fra siden av sykkelen skal magnethodet stikke ca 50 % utenfor kanten på badassBox huset, på samme side som Snaplås festet sitter.

På noen få elsykler kan det være liten plass mellom badassBox huset og eikemagneten.

Her er tre enkle tips for å løse dette:

(1) Magnethodet kan vris på eiken, 90 grader nedover, uten at dette går utover badassBox’ens funksjonen.
(2) Magnethodet kan plasseres rett på utsiden av badassBox huset, uten at dette går utover funksjonen.
(3) Det finnes et eget adapter plate sett, som brukes for å flytte hastighetssensoren (og dermed badassBox huset) hhv 5 mm og 10 mm lenger bort fra eikene.

Tips: Er du i tvil om riktig plassering på badassBox 3.4 eller enda eldre modeller, kontakt oss så sender vi deg gjerne en video som viser riktig plassering. Er eikemagneten feil plassert vil enten hastighetssperren ikke bli opphevet, du kan få ustabil motorassistanse, og du kan få opp feilkode på elsykkelens display (som nulles ut ved å slå elsykkelen av/på).


Magnethodet

Sjekk at magnethodet er rent for smuss. Det kan gjennom en sykkelsesong samle seg magnetisk metallstøv på overflaten av magnethodet som reduserer magnetens styrke.

Dette kan føre til at badassBox'en ikke klarer å lese av hjulrotasjonen.

Elsykkelen vil da komme med et varsel eller feilmelding umiddelbart etter at du setter i gang å tråkke. Hvordan det varsles (kode) er forskjellig fra elsykkel til elsykkel. Kontakt oss hvis du trenger hjelp.

Tips: På enkelte motorer må man bruke den medfølgende eikemagneten for at badassBox skal fungere. Har du mistet eikemagneten får du kjøpt ny hos oss. (Det samme gjelder batterideksel, og alle andre deler til badassBox produktene).


Hastighetssensor

Sjekk at sykkelens originale hastighetssensor virker slik den skal.

Testen utføres uten at badassBox er montert på hastighetssensoren.

Dette gjør du enkelt selv, uten å måtte ta elsykkelen til et verksted.

(1) Sjekk hvor eikemagneten skal stå i forhold til din originale hastighetssensor (plasseringen varierer fra produsent til produsent, og det er ofte merket på sensoren hvor senter på eikemagnethodet skal stå). Foreta event. justering av plasseringen, og drei bakhjulet rundt for å se om du får avlesning av hastighet på elsykkelens skjerm.

(2) Sjekk avstand mellom eikemagnethodet og hastighetssensoren. Er eikemagneten satt på en eike som står lengst fra hastighetssensoren kan det være at avstanden er for stor til at hastighetssensoren kan lese av signalet fra magneten.

Som et alternativ til å dreie bakhjulet, kan du løsne eikemagneten fra eiken, fest denne på en skrutrekker og bevege denne foran hastighetssensoren (som gjør det enkelt å prøve ut ulike posisjoner). Får du avlesning av hastighet nå, vet du at hastighetssensoren virker og at problemet skyldes plasseringen av eikemagneten.

Se denne YouTube videoen som viser fremgangsmåten:

https://www.youtube.com/watch?v=6q3nVEdJzG4

 

Tips: Er eikemagneten plassert korrekt, og du likevel får feilmelding på hastighetssensor, er det flere mulige feilkilder:

(A) Mange hastighetssensorer har et innebygd reelle. Av og til slutter dette å virke.

(B) Sjekk kabling fra sensor til motor for skader.

(C) Sjekk hvis mulig at kontakten fra sensorkabel inn til motor sitter slik den skal (ofte må du fjerne et sidedeksel på motor for å komme til, og noen ganger bør du overlate dette til verkstedet).


Vedlikeholdstips gjennom sykkelsesongen

Renhold og tørk 

Fukt, salt, søle og smuss er den største fienden både for din elsykkel og badassBox. Din elsykkel og badassBox tåler vannsprut, men er ikke vanntette eller lagd for å tåle vann under høyt trykk.

Det er selvsagt også mange syklister som bruker sykkelen i fuktig vær (spesielt MTB syklistene), men som da åpner opp badassBox'en (tar av batterilokket) og lar den tørke når de rengjør sykkelen etter bruk.
Mange heldags-pendlere og syklister gjør ikke dette og vedlikeholder kanskje heller ikke sykkelen (svært ofte).

I Norge har vi også utstrakt bruk av veisalting, som påfører sykler skade hvis man ikke er svært påpasselig med vask og tørk etter hver tur. På samme måte kan lagring i en fuktig garasje føre til korrosjon og skade på innvendige deler i både elsykkel og badassBox.
Enten elsykkelen settes bort for vintersesongen eller brukes aktivt gjennom vinteren, anbefaler produsenten at badassBox'en tas med inn og får tørke opp skikkelig (gjerne over en varm radiator).

Tips: For å forlenge levetiden kan du gjerne forsegle overgangen mellom batterilokk og badassBox-huset med en elektrotape, for å hindre fuktighet å komme inn i boksen når denne er i bruk på sykkelen i fuktige omgivelser.

Vi håper du får nytte av tipsene, og ønsker deg en god sykkelsesong!


Fra artikkelforfatteren

Innholdet i denne artikkelen er forsøkt å dekke generelle tips for feilsøk og drift, men er ikke nødvendig fullt ut dekkende for alle badassBox installasjoner og alle former for bruk.
Vi vil gjerne høre om dine egne erfaringer.

- Roger | ebiketech Support Team -

Les flere av våre blogginnlegg

Hvordan velge
riktig elsykkel

KOMMER SNART

Elsykkelbatteriet

Hvordan velge riktig sykkelkjede

KOMMER SNART

Legg igjen en kommentar

Kommentarene vil bli gjennomgått og godkjent før de blir synlige.